DOG OF FAME 2018

Hondenspeeltuin Midden-Drenthe heeft Stichting Reddingshonden Sirius uit Beilen uitgeroepen tot winnaar van de Dog of Fame 2018

Dog of Fame is een verwijzing naar de Hollywood Walk of Fame in Los Angeles.

Ieder jaar wordt in de hondenspeeltuin een hond met een bijzondere prestatie geëerd met een plaquette in de hondenspeeltuin. Het bijbehorend verhaal is bij de plaquette te lezen.

Dit jaar is de winnaar een ode aan alle reddingshonden en hun begeleiders wereldwijd. Dank zij hun honden worden slachtoffers, soms levend, teruggevonden. Een gevonden slachtoffer geeft nabestaanden rust. De reddingteams bestaan uit vrijwilligers die jaren hun hond met veel liefde trainen. Het hiermee gevraagde geduld en liefde voor de reddingshond en van de reddingshond naar de geleider wil de hondenspeeltuin hiermee in het voetlicht zetten. Een reddingshond moet beschikken over een goed gedrag, belastbaarheid, moed, doorzettingsvermogen en hardheid. Daarnaast over ruim voldoende zoekcapaciteiten en werkdrift en een sociale houding ten opzichte van mens en dier. De hond moet fysiek fit zijn en een goede conditie hebben. Hij moeten goed kunnen luisteren onder diverse omstandigheden, kunnen lopen door en over verschillende terreinen zoals puinhopen en verschillende hindernissen. In hoeverre een hond succesvol is hangt mede af van het karakter, humeur en het natuurlijk overwicht van de geleider. De honden worden vanaf pup getraind welke houding ze moeten aannemen bij de conditie van een gevonden slachtoffer. Wordt er geblaft, gaan ze verstarren, krabben of nemen ze het bringsel, die om hun hals hang, in de bek en brengen ze terug. Alles heeft zijn betekenis.
Verder moet de hond ‘gedragen’ kunnen worden, in een draagzak of in de armen van de geleider. Ook  ‘abseilen’ wordt geoefend met de hond in een draagzak met of zonder de geleider. Kortom redenen genoeg om deze groep eens in het zonnetje te zetten.

Op zondag 25 maart heeft de sponsor mevrouw Tol, namens Vloeren- & timmerbedrijf Tol, de winnaar zijn plaquette overhandigd. De entree voor de hondenspeeltuin was die middag gratis net als de koffie en de thee met iets lekkers.