Op 15 mei was er op het terrein van de Stichting Hondenspeeltuin Midden-Drenthe, aan de Ossebroeken, in Beilen voor de zevende keer de uitreiking van de Dog of Fame. Dit is een prijs voor een hond die iets bijzonders heeft gedaan voor zijn baasje of in het algemeen. Dit keer is de eer te beurt gevallen aan Bartje uit Leerdam. Bartje is een stabij en woonde op het moment dat dit verhaal speelt nog maar anderhalve maand bij deze familie, hij kwam uit het asiel en is geplaatst door de Stichting Zino, die bemiddelt bij herplaatsing.

Bartje trok de aandacht van zijn vrouwtje doordat hij erg aan het blaffen was. Ze ging kijken wat er toch aan de hand was, want dit gedrag was nieuw voor haar. Ze was boven en liep de trap af om te kijken en zag toen dat haar man over het tuinhekje hing. Hevig geschrokken waarschuwde ze haar buurman en belde een ambulance, die hen meteen naar het ziekenhuis bracht. Daar bleek hij een hersenbloeding te hebben gehad, waardoor hij niet meer kon praten en niet kon lopen. Inmiddels is alles weer goed gekomen en ze zijn Bartje bijzonder dankbaar! Volgens de artsen is het aan hem te danken dat het zo goed is afgelopen!

De firma Tol, timmer- en vloerbedrijf uit Beilen en sponsor van dit  evenement, heeft wederom een prachtige plaquette gemaakt en een bord, waarop het hele verhaal staat en dat deze middag werd onthuld door deze familie. Daarna werd aan de genodigden een hapje en een drankje aangeboden door het Bestuur van de Hondenspeeltuin, het was heel gezellig! RTV Drenthe heeft ook nog opnamen gemaakt, die uitgezonden is op 16 mei om 17.00 uur.