Guus Dog of Fame 2020 Hondenspeeltuin Beilen

De jaarlijkse Dog of Fame-award van Stichting Hondenspeeltuin Midden-Drenthe is 29 augustus uitgereikt aan Guus, een zesjarige labrador uit Sauwerd. Hij wint de prestigieuze titel dankzij een reddingsactie op het Lauwersmeer.

Reddingsactie op het Lauwersmeer

Labrador Guus bezocht, samen met zijn baasjes Henk en Marga Schepers en de toen anderhalf jaar oude pup Filos, begin dit jaar het Lauwersmeer. Filos komt uit het asiel en was niet bekend of ze kon zwemmen maar ze rende het water in en zwom richting een boei. Het rode rondje op een boei zag zij aan voor een speelbal. Vervolgens kwam ze onder de boei vast te zitten en ging ze steeds kopje onder. Baasje Henk wilde zijn broek al uittrekken om het water in te duiken en haar te bevrijden, maar Guus was hem voor. Guus zag de paniek in de ogen van zijn baasjes en zonder commando dook hij het water in. Hij zwom recht op de boei af, trok Filos aan haar riempje los van de boei en samen zwommen ze weer terug. Voor de baasjes en omstanders was het ongelooflijk en net een film. Menig traantje is weggepinkt. Voor het bestuur van de Hondenspeeltuin en de sponsors is Guus de terechte winnaar. Henk en Marga Schepers zijn ontzettend trots op hun hond. Bij de titel hoort een verwijzing op het Dog of Fame-bord in de speeltuin en Guus krijgt een eigen ster als label mee voor aan de halsband, maar zijn aandacht -en die van Filos nog ging het meest uit naar het enorme bot.

Vanaf nu tot 1 januari 2021 kunnen weer verhalen ingezonden worden voor de zevende Dog of Fame. In januari wordt de Dog of Fame 2021 bekend gemaakt. De verhalen kan men zenden naar hondenspeeltuinmiddendrenthe@gmail.com. Verdere informatie is te vinden op de website van de hondenspeeltuin

Foto: Juan en Natalia Scheper